luni, 28 februarie 2011

Martisor: acum si pururea...

    Acum ca vine martisorul am si eu o scuza ca sa mai umplu spatiul de pe blog ( hoooraaaay :D )
     Ziua de azi a inceput uimitor de prost si s-a terminat si mai si ( 8 ore de facultate :-| ) in fine...avand in vedere ca maine e sarbatoare, am zis sa trec putin prin Piata Unirii  in ideea ca poate iau un cadou, ceva...ce am gasit?  HAOS!
   
Zeci de tarabe ingramadite de-o parte si de alta a trotuarului,  pline cu fel de fel de jucarii, flori, si alte chestii lucioase printre care vedeai oameni cata frunza si iarba, unii holbandu-se la "exponate", iar altii incercand cu disperare sa ajunga la tramvaiul care tocmai oprise in statie.
Ce pot sa zic...TRIST
    Este trist sa vezi cum inca o sarbatoare  a devenit pur comerciala - nu ca e o noutate, dar an de an e din ce in ce mai rau - in care lumea ofera daruri  doar din instinct ( cred ca am exagerat aici ). Sunt convins ca multi  fie habar nu au, fie au uitat simbolul martisorului - si evident o sa sariti cu chestii de genu : simbolul primaverii, revenirea la viata etc. - si mai ales miturile din care se trage aceasta sarbatoare precum: 
Voinicul care a eliberat Soarele sau  Lupta Primăverii cu Iarna ...spune cel care a luat cu asalt Wikipedia  :D
     Totusi este un eveniment de care se bucura toata lumea, in mod special fetele ( se stie de ce :D ), asa ca va urez " La Multi Ani!" si la cat mai multe martisoare :P.